Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Le Vent Nous Portera

Το "Le Vent Nous Portera" ,δηλαδή "ο άνεμος θα μας φέρει", είναι το πρώτο single από το τελευταίο άλμπουμ των Noir Desir. Οι Noir Desir ήταν από τα πιο δημοφιλή γαλλικά ροκ συγκροτήματα, όχι μόνο εντός της χώρας τους, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη,  και στον Καναδά. Σαν να ήξερε το συγκρότημα πως πρόκειται για τη τελευταία δουλειά του, δημιούργησε ένα πολύ προσεγμένο , μεστό και ταυτόχρονα φιλόδοξο άλμπουμ, με ήσυχα και μελαγχολικά τραγούδια και με ιδιαίτερο στίχο που γεννά προβληματισμούς. Το τραγούδι είναι αρκετά γνωστό στην Ελλάδα, αφού παίζεται συχνά από ραδιοφωνικούς σταθμούς, και στην αυθεντική του εκτέλεση, αλλά και ως διασκευή από την Ελβετή Sophie Hunger. Ακολουθεί το βίντεοκλιπ , και μια ζωντανή ηχογράφηση από το DVD που κυκλοφόρησε το 2002, με τίτλο "Noir Desir en Images".

song facts

  • Noir Desir σημαίνει "Σκοτεινή Επιθυμία" και ο τίτλος του άλμπουμ που περιέχει το τραγούδι, "des Visages des Figures" μεταφράζεται στα ελληνικά "Πρόσωπα, Μορφές".
  • Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1985 στη πόλη Μπορντό της Γαλλίας και έμεινε ενεργό μέχρι το 2010.
  • Είναι ένα από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα στη Γαλλία.
  • Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2001 και ήταν το τελευταίο τους. Ενώ τα πρώτα τους άλμπουμ χαρακτηρίζονται από έντονους ροκ ήχους (το δεύτερο , ειδικά, περιέχει και στοιχεία πανκ) , αυτό το άλμπουμ περιέχει πιο αργά και μελωδικά κομμάτια, σχεδόν μελαγχολικά.
  • Στο άλμπουμ "des Visages des Figures" συνεργάστηκε ο Manu Chao, ο οποίος παίζει κιθάρα στο συγκεκριμένο τραγούδι.
  • Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βίντεο της χρονιάς 2002 στα γαλλικά μουσικά βραβεία "Victoire de la Musique". Αντίστοιχο βραβείο κέρδισε και το άλμπουμ, που ανακηρύχθηκε το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς .
  • Το Σεπτέμβρη του 2003 ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Bertrand Cantat , υπό την επήρεια ναρκωτικών , χαστούκισε την κοπέλα του, τη Γαλλίδα ηθοποιό Marie Trintignant,  κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, με αποτέλεσμα πέφτοντας να χτυπήσει το κεφάλι της στο κρεβάτι και να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου.Το δικαστήριο της Λιθουανίας, όπου βρισκόταν το ζευγάρι κατά όταν συνέβη το μοιραίο περιστατικό,  τον καταδίκασε σε 8 χρόνια φυλάκισης, τα οποία εξέτισε σε φυλακές της Τουλούζ, στη Γαλλία. Αφέθηκε ελεύθερος το 2007, λόγω καλής συμπεριφοράς.
  • Μετά την αποφυλάκιση του τραγουδιστή, οι Noir Desir επιχείρησαν να ολοκληρώσουν ακόμα ένα άλμπουμ και να συνεχίσουν κανονικά τη πορεία τους, αλλά ένα ένα τα μέλη της εγκατέλειψαν το συγκρότημα, όπως πρώτα τους είχε εγκαταλείψει και η έμπνευση, αφού ο ντράμερ της μπάντας, Denis Barthe στην ανακοίνωσή του για τη διάλυση τους είπε πως "δεν έχει νόημα το συγκρότημα να ζει με 'τεχνητή έμπνευση'.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου