Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Skunk Anansie - Weak

Οι Skunk Anansie , παρόλο που είναι ενεργοί στη μουσικοί σκηνή από τη δεκαετία του '90, έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί στην Ελλάδα όταν κυκλοφόρησε το 2009, μετά την επανένωσή τους, το τραγούδι "Because of you". Οι λάτρεις όμως της ροκ μουσικής, και ιδιαίτερα της αγγλικής σκηνής του '90, τους γνωρίζουν σίγουρα από τα πρώτα τους βήματα, και αυτό το τραγούδι, με τίτλο "Weak", ανήκει σε αυτά, αφού περιέχεται στο πρώτο τους άλμπουμ. Χαρακτηρίστηκε ως ένα ιδιαίτερα φεμινιστικό τραγούδι, όπως άλλωστε και πολλά άλλα του συγκροτήματος. Τα δυναμικά και μοναδικά φωνητικά της Skin, χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του συγκροτήματος , ταιριάζουν απόλυτα με τον έντονο ροκ ήχο του τραγουδιού, αλλά και με τους... "επιθετικούς" στίχους του ρεφρέν.


song info


  • Οι Skunk Anansie είναι ένα αγγλικό Alternative rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994
  • Το τραγούδι με τίτλο "Weak" κυκλοφόρησε στο πρώτο τους άλμπουμ, τον Σεπτέμβριο του 1995, με τίτλο "Paranoid and Sunburnt"
  • Κυκλοφόρησε και σαν single τον Ιανουάριο του 1996, το τέταρτο single του συγκροτήματος και το τελευταίο από αυτό το άλμπουμ.
  • Είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Skunk Anansie και ένα από τα πιο αγαπημένα του κοινού στις συναυλίες.
  • Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τον βασικό χαρακτήρα δυτικοαφρικάνικων παραδοσιακών μύθων, τον άνθρωπο- αράχνη "Anansie". Η λέξη "Skunk" μεταφράζεται κυριολεκτικά ... "κουνάβι" αλλά χρησιμοποιείται και σαν χαρακτηρισμός και σημαίνει "άτακτος".
  • Το συγκρότημα ήταν ενεργό από το 1994 έως το 2001. Μετά από μια παύση 8 χρόνων, ξανα ενώθηκαν το 2009 και επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία, αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις τους.
  • Στις σόλο εμφανίσεις της η Skin, η καταπληκτική και χαρακτηριστική τραγουδίστρια του συγκροτήματος, ερμηνεύει μια πιο αργή, σαν μπαλάντα, έκδοση του τραγουδιού.
  • Είναι ένα αρκετά διασκευασμένο τραγούδι και περιέχεται, μεταξύ άλλων, στον δίσκο "When we were the new boys" του Rod Stewart.
  • Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει σκηνοθετήσει το δίδυμο Garth Jennings και Nick Goldsmith, γνωστοί για βίντεο κλιπς των Blur, REM κ.α , καθώς και για την ταινία του 2007 "Song of Rambow".


Ακολουθεί το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, η ζωντανή, πιο αργή , εκτέλεση της Skin και μια διασκευή από το βελγικό συγκρότημα K's choice.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου