Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Still of the night

Μπορεί  ο τίτλος του τραγουδιού να παραπέμπει σε μια ήρεμη νύχτα (still of the night : η ηρεμία της νύχτας), αλλά ο δυναμικός ρυθμός του και οι έντονοι στίχοι του μας προκαταβάλλουν για το ακριβώς αντίθετο. Το θέμα του τραγουδιού είναι μια έντονη ερωτική νύχτα, θέμα αρκετά δημοφιλές τη δεκαετία του 80, και συνδυάζει καταβολές μπλουζ με παραμορφωμένο και σκληρό ροκ ήχο, κάνοντάς το ένα πολύ δυναμικό, hard rock τραγούδι. Είναι ένα από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά τραγούδια των whitesnake και το βίντεο κλιπ εκτός από εντυπωσιακό είναι και χαρακτηριστικό όχι μόνο της εποχής, αλλά και της hard rock μουσικής

  • Το "In the still of the nihgt" κυκλοφόρησε το 1987 σαν single του πολύ επιτυχημένου άλμπουμ "Whitesnake" και κατέληξε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλη τραγούδια του συγκροτήματος.
  • Το 2009 εκλέχθηκε  ως το 27ο καλύτερο hard rock τραγούδι όλων των εποχών από το αμερικάνικο τηλεοπτικό μουσικό κανάλι VH1. 
  • Γράφτηκε από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, David Coverdale και από τον κιθαρίστα John Sykes.
  • Το τραγούδι βασίστηκε σε ένα demo του Coverdale και του κιθαρίστα των Deep Purple, Ritchie Blackmore, που είχαν ηχογραφήσει την εποχή που ο Coverdale τραγουδούσε με τους Deep Purple. Το αρχικό τραγουδι είχε έντονο ρυθμό blues αλλά επειδή ο Sykes αντιπαθούσε τα blues  ο ήχος άλλαξε εντελώς και σχεδόν τίποτα δε θύμιζε το αρχικό τραγούδι. 
  • Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού πρωταγωνιστεί η μελλοντική γυναίκα του Coverdale, η ηθοποιός Tawny Kitaen. Η Kitaen παίζει και σε άλλα δύο βίντεο κλιπ του συγκροτήματος : στο "Is this love" και στο "Here I go again". Ήταν το πιο δημοφιλές βίντεο στο Mtv τη πρώτη βδομάδα προβολής του.
  • Οι Whitesnake με το σημερινό τους σχήμα και πρώην κιθαρίστας τους και συν δημιουργός του τραγουδιού με τη δική του μπάντα παίζουν πάντα το "In the still of the night" στο encore των συναυλιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου