Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Around the world", but not in Greece...

Το πρώτο τραγούδι της ημέρας είναι γεγονός και είναι από τους Red Hot Chili Peppers!!

Ο τίτλος  σε παραπέμπει σε τραγούδι που ίσως θα έπαιζαν σε κάθε τους συναυλία , και όμως, δεν το έπαιξαν στην Ελλάδα... Oρίστε η live εκτέλεσή του, από τη διάσημη συναυλία τους στο Slane Castle, αφιερωμένο σε όσους πήγαν στην συναυλία τους στην Αθήνα στις 4 Σεπτεμβρίου και περίμεναν να το ακούσουν και να το δουν ζωντανά. Χαρακτηριστική η φορεσιά και τα χορευτικά του Flea, όπως και το μπάσο στην εισαγωγή : ξέρεις ότι πρόκειται για live  των Red Hot από τα πρώτα δευτερόλεπτα!

Video Facts :
  • Το Around the world ήταν το δεύτερο single που κυκλοφόρησαν οι RHCP από το album τους "Californication", το 1999, και το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ.

  • Ο Anthony Kiedis εμπνεύστηκε τους στίχους από τις εμπειρίες που είχε στα ταξίδια του και από την extreme ζωή του ως μέλος των Red Hot. Έγγραψε το τραγούδι ενώ η μπάντα ήταν σε περιοδεία και ο στίχος "Alabama baby say Hallelujah, Good god girl, I wish I knew ya " μιλάει για μια ωραία κοπέλα που είδε, μέλος μιας εκκλησιαστικής χορωδίας στην Αλαμπάμα. Μιλώντας για τους στίχους αποκάλυψε πως έμπνευση, επίσης, αποτέλεσε η ταινία του Roberto Benigni  "Η ζωή είναι ωραία"
  • Εξαιτίας του στίχου " I try not to whine, but I must warn ya, about the motherf--kin' girls in California "  πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έπαιζαν το τραγούδι, μέχρι που οι Red Hot ηχογράφησαν μια "καθαρή" βέρσιον (η οποία δε συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ).
  • Τη μουσική συνέθεσε ο τότε κιθαρίστας του group, John Frusciante, και η έμπνευση του ήρθε τυχαία, ενώ έπαιζε στο σπίτι του. Ζήτησε τη βοήθεια του Chad Smith στα drums για να παρουσιάσει το τραγούδι στα υπόλοιπα μέλη και τελευταίος ολοκλήρωσε τη σύνθεση του δικού μέρους ο Flea με το μπάσο του. Αρχικά σκόπευαν να τη χρησιμοποιήσουν για τo "Road Trippin'"
  • Στο τελευταίο ρεφρέν ο Kiedis χρησιμοποιεί φωνητικά χωρίς λέξεις, έπειτα από παράκληση της κόρης του Flea : είχε ακούσει τις πρόβες του τραγουδιού στο γκαράζ του πατέρα της πριν ολοκληρωθούν οι στίχοι και απογοητεύτηκε όταν άκουσε την τελική ηχογράφηση χωρίς αυτά.
  • O Flea ηχογράφησε το τραγούδι με ένα μπάσο Modulus, και το ίδιο χρησιμοποιεί και στο βιντεοκλίπ, και ο Frusciante έπαιξε με μια Fender Jaguar του '66.
  • Το DVD "Live at Slane Castle" κυκλοφόρησε το 2003 και περιέχει ολόκληρη τη δεύτερη συναυλία που έδωσαν οι RHCP στο Slane Castle, στην Ιρλανδία, εκτός από το "Soul to squeeze" γιατί ο John Frusciante έσπασε μια χορδή από τη κιθάρα του κατά τη διάρκεια του τραγουδιού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου