Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Johnny Cash διασκευάζει Depeche Mode


Ο θρύλος της country, Johnny Cash, στο τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν τον θάνατό του, το 2003, μας χαρίζει μια συλλογή με 15 διασκευές (διασκευάζει ακόμα και τον εαυτό του σε δύο τραγούδια). Το άλμπουμ, με τίτλο "American IV" είναι το τέταρτο άλμπουμ της σειράς διασκευών "American" , όπου ο Johnny Cash εκτελεί τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών με τον δικό του μοναδικό τρόπο, κάνοντάς τα σχεδόν δικά του.
 Ένα από αυτά είναι και το Personal Jeasus των Depeche Mode .Για τη μουσική του ζήτησε τη βοήθεια του πρώην κιθαρίστα των Red Hot Chili Pepeprs, John Fruciante, ώστε να μετατρέψει σε "πιο μπλουζ" μια ήδη υπάρχουσα ακουστική εκτέλεση του τραγουδιού. Ο Fruciante και ο κιθαρίστας των Tom Petty and The Heartbreakers, Mike Campbell, παίζουν κιθάρα σε αυτή τη διασκευή.
Οι ίδιοι οι Depeche Mode δεν γνώριζαν πως ο Cash σκόπευε να διασκευάσει το τραγούδι τους και όταν το έμαθαν ενθουσιάστηκαν. Ο Martin Gore είπε πως "όταν είσαι κάποιος με το διαμέτρημα του Johnny Cash, δε ζητάς την άδεια".

Μια υπέροχη διασκευή, σαν να ακούς εντελώς διαφορετικό τραγούδι. Οι διαμάχες είναι πολλές σε φόρουμ και βίντεο στο διαδίκτυο για το ποια εκτέλεση είναι η καλύτερη. Δε θα μπούμε, προφανώς, σε αυτή τη διαδικασία, διότι ένας καλλιτέχνης δε διασκευάζει για να κλέψει τη δόξα του υπάρχοντος τραγουδιού, αλλά για να το αναδείξει.

.

και τα αυθεντικό για να το θυμηθείτε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου