Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Stereo MC's στο τραγούδι των.. Hackers


Το "Connected" των Stereo MC's, που κυκλοφόρησε το 1992 στο ομώνυμο άλμπουμ τους,  έγινε το τραγούδι των απανταχού Hackers, όχι μόνο λόγω της λέξης "connected" που σηματοδοτεί την επιτυχία μιας σύνδεσης, αλλά γιατί συμπεριλήφθηκε στo soundtrack της ταινίας Hackers με την Angelina Jolie.

Δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις το νόημα των στίχων, το θέμα τους είναι η επικοινωνία και η σύνδεση, άρα εύκολα κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει σαν επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών, ή κάποιος άλλος μεταξύ ατόμων. Όπως και να έχει είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα χορευτικά κομμάτια της δεκαετίας του 90 και είναι απαραίτητο τραγούδι σε μια χορευτική playlist.



song facts

  • Περιέχεται στο τρίτο στούντιο άλμπουμ των Stereo MC's και κυκλοφόρησε και σαν single
  • Το "Connected" χρησιμοποιήθηκε σε πολλές διαφημίσεις τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, και έτσι έγινε ευρέως γνωστό και αναγνωρίσιμο.
  • Στη μουσική του τραγουδιού χρησιμοποιείται ένα κομμάτι από ένα disco κομμάτι του Jimmy Bo Horne , το "Let me (Let Me Be Your Lover) και περιέχει φωνητικά από το τραγούδι "Now that we found love" των Third World.
  • Το 2000 το Q Magazine κατέταξε το άλμπουμ του τραγουδιού στην 52η θέση των 100 καλύτερων βρετανικών άλμπουμ όλων των εποχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου