Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

I want it all.. and I want it now

Τα θέλουν όλα οι Queen, και τα θέλουν και τώρα...Ο τίτλος παραπέμπει σε άπληστο και αχόρταγο άτομο. Παρ' όλ' αυτά, το τραγούδι δεν διατάσσει, μιλάει για μια καλύτερη ζωή και παροτρύνει τους νέους να ψάξουν και να δράσουν για ένα καλύτερο μέλλον. Οι Queen θέλουν απλά ό,τι τους ανήκει και το διεκδικούν :

"...Just give me what I know is mine,
 People do you hear me, just give me the sign, 
It ain't much I'm asking, if you want the truth 
Here's to the future for the dreams of youth
 I want it all, I want it all, I want it all, and I want it now"!!

Τραγούδι παντός καιρού και εποχής και δίνει το σύνθημα για  να απαιτήσουμε ο,τι μας ανήκει με τον απόλυτο τρόπο που προτείνει το ρεφρέν.


song facts

  • Το τραγούδι "I want it all" κυκλοφόρησε το στις 2 Μαΐου του 1989 στο στούντιο άλμπουμ των Queen "Miracle". Ήταν το πρώτο single του άλμπουμ και έφτασε στην τρίτη θέση των charts σε Αμερική και Αγγλία.
  • Γράφτηκε από τον κιθαρίστα και δεύτερη φωνή του συγκροτήματος Brian May. Παρόλο, όμως,  που ο May είχε ολοκληρώσει σχεδόν το τραγούδι όταν μπήκαν στο στούνιο για ηχογράφηση, όπως ο ίδιος είπε στο σχολιασμό του DVD  "Greatest Video Hits 2" που κυκλοφόρησε το 2003, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας τους αποφάσισαν να μοιραστούν όλοι τα εύσημα.
  • Ο May είπε πως το rif του τραγουδιού του είχε κολλήσει στο μυαλό για μήνες πριν γράψει το τραγούδι.
  • Η φράση "I want it all and I want it now" , που προοριζόταν αρχικά για τίτλος του τραγουδιού, ήταν η αγαπημένη φράση ενός πολύ φιλόδοξου κοριτσιού που γνώριζε ο May, της Anita Dobson, που αργότερα έγινε η δεύτερη γυναίκα του.
  • Επειδή το τραγούδι μιλάει για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων χρησιμοποιήθηκε ως σύνθημα εναντίας στο απαρτχάιντ στην Νότιο Αφρική,  σε διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των gay και έγινε ύμνος των νέων αφροαμερικανών.
  • Παρόλο που το τραγούδι είναι γραμμένο για να τραγουδάει το κοινό, επειδή το ρεφρέν του μοιάζει με ύμνο, το συγκρότημα δεν κατάφερε να το παίξει ποτέ σε συναυλία, αφού ο τραγουδιστής τους, Freddie Mercury, πέθανε τον Νοέμβριο του 1991 ,πάσχοντας από AIDS, και η τελευταία τους Live εμφάνιση ήταν το 1986. Πρώτη φορά παίχτηκε ζωντανά το 1992 σε συναυλία στη μνήμη του Mercury από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, με τον Roger Daltrey στα φωνητικά.
  • Υπάρχουν 2 εκδόσεις του τραγουδιού : μία με κανονική διάρκεια για το άλμπουμ και μία πιο σύντομη που χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο κλιπ και στο άλμπουμ Greatest Hits II. Η δεύτερη έκδοση ξεκινάει αμέσως με τα μέλη του συγκροτήματος να τραγουδάνε  το ρεφρέν ακαπέλα ενώ η έκδοση του άλμπουμ ξεκινάει με ηλεκτρική κιθάρα. Επίσης είναι διαφορετικό και το σόλο της κιθάρας μεταξύ των δύο εκδόσεων, όπως και τα φωνητικά του Mercury.
  • Στο DVD  "Greatest Video Hits 2" ο May και ο drummer του συγκροτήματος, Roger Taylor,  θυμούνται πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ η κατάσταση της υγείας του Freddie Mercury ήταν ήδη πολύ άσχημη και πως είναι αξιοσημείωτο πως παρόλο που ο Mercury  τραγουδούσε με όλη την ενέργεια που του είχε απομείνει, δεν φαίνεται στο βίντεο η εξασθένησή του.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου